9 Aralık 2015 Çarşamba

Alaycı Kuş-2

Açlık Oyunları serisinin son filmi Alaycı Kuş-part 2 yi izledim 3d li olarak. Alaycı Kuş'un 1.kısmını fırsat bulup sinemada izleyememiştim. Evde bilgisayardan izlediğimde de pişman olmuştum. Çünkü bu tarz filmler kesinlikle salonda izlenmeli.

 


Suzanne Collins'in 3kitaplık Açlık Oyunları serisinin film uyarlaması Alaycı Kuş ve de serinin son filmi. 
3.kitabı yarıda bırakmıştım çıktığı dönem.  Hemde ön siparişle almış olmama rağmen. Bunun nedeni kimilerine garip gelse de şöyle oldu:) Tam 3.kitaba başlamışken 1.kitabı okuması için verdiğim arkadaşım kitabı kaybettiğini söyledi ve pek umursamadı. Bir anda hevesim kaçtı ve kenara bırakış o bırakış kitabı bitiremedim. Tabi ki saçma bir tutum olsa da,kitaplarıyla arasında bu ve buna benzer bağlar olan kitap kurtları beni anlayacaktır diye umuyorum:)

Bu nedenle hikayenin sonunu bilmeden filme gitmiş oldum. İlk üç film uyarlamasını da beğenmiştim zaten. Bu filmi de diğer ilk iki film kadar olmasa da beğendim. Çünkü kitaptan film uyarlamalarında Açlık Oyunları efsanedir benim için. 

Filmden çıkınca Aklımda kalan en önemli şey:"Güç yer değiştirip mazlumun eline geçince neler olabileceği öngörülemez,kim bilir belki daha tehlikeli ortam doğabilir. "
Bu nedenle makam,mevki,iktidar hırsından uzak kalabilmek umuduyla. 

Filmi gidip görsün tabi ki seriyi takip edenler;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder