8 Kasım 2016 Salı

Kadınlığın Keşfi- Jinekolog Dr. Ayşe Duman



 


 Kitabın önsözünden bir paragrafla başlamak istiyorum;

"Bütüncül (holistik) kadın sağlığı dizisinin bu ilk kitabı,daha anne karnında mini minnacık bir ceninken yüklenmeye başladığımız kodlarımızı fark etmek,bizi kendimizle,kadınlığımızla barıştırarak 'of bu kadınlık ne zor' serzenişinden,' kadınlığıma şükrediyorum' bilincine ulaşmak niyetiyle yazıldı."

Evet kitapta tam olarak "kadın"olmaktan, bunun ne kadar şükredilecek bir nimet olduğundan bahsediliyor. Şu anda hissettiğimiz ve davranışa dönüşen düşüncelerimizin aslında bilinçli aklın devrede olmadığı 0-7yaş döneminde bilinçaltımıza yazıldığını söylüyor. Regl sancılarından,kadınsal bazı rahatsızlıklara kadar çoğu şeyin vücudumuzda biriken enerji blokajlarının dışa vurumu olarak görüyor. 

Kadınlıkla ilgili herşeye değinilmiş kitapta. Evlilik, ilk gece, cinsellik, gebelik, doğum, menopoz. ..

Zihin-ruh-beden bütünlüğünde kadınlığın keşfinin önemi,bedenin keşfi, Şükrün farkındalığı,cinselliğin evlilikteki önemi de sıkça vurgulanıyor. 

En ilginç kısımlardan biri eş seçimimizde bilinçaltımızın katkısı.  Birde kilo verememenin sadece irade ile alakalı değil altında başk bir nedenin yatıyor oluşu. Evet,evet en çok bu :D

Yazarımız Jinekoloji doktoru olduğu için yıllar içindeki gözlemleri ve karşılaştığı vakalardan örnekler mevcut. Hayli ilginç vakaların aslında bilinçaltından kaynaklandığını,sorunu bu boyutta bulup ona göre çözümlenmesi gerektiğini savunuyor. 

Bazı bölümlerde ayet ve hadislere de yer  verilmişti konularla ilgili olan. Bu kısmı benim açımdan hoştu. Ben sevdim.  Tamamen dini içerikli bir kitap diyemem ara ara değinilmiş olduğunu belirtmek gerek sanırım. 


" Sabah gözünüzü açtığınız andan itibaren İlk düşündüğünüz 5 düşünceye çekirdek düşünce denir. Bu düşünceler 68 saniyede kendilerine benzer 15-20 düşünceyi kendilerine çekerek bir düşünce bulutu oluştururlar."

"...idrak düzeyi artmış kadın,çok özel bir davette hisseder kendini."

"Çünkü her tercih bir eylemi,her kabul bir vazgeçişi gerektirir. "

"Malum ara ara bilgisayar yazılımları güncellenir ve eski yazılımla yeni bilgisayar kullanamazsınız. Ancak bizler 5-6 yaşlarındaki yazılımlarımızla 25-30 yaşındaki bedenimizi kullanmaya,yaşamı idare etmeye,ihtiyaçlarımızı gidermeye kalkıyoruz. 
Ama ol-mu-yor, o-la-maz! "

"Kendi iç dinamiklerini çözememiş insan,eksik tarafını tamamlayacak eşler seçer. "

"Evliliklerde hayal kırıklığı yaşamamak içim kişinin kendini tanıması,fark etmesini anlamda önemlidir. Zira farkında olmadan yapılan tercihlerde bilinç değil, bilinçaltı karar verir. Bilinç onu akla yakın hale getirir,savunmasını yapar,ta ki yorgunluklar başlayana,yükler hissedilinceye kadar."

Ve annelikle ilgili çok hoşuma giden sayfa..



NOT: Kitapta çok hoşuma giden bir tanıma da rastladım: "Vahdet-i vücûd

#Yaşatanla yaşatılanın tek kaynaktan geldiği bilgisi#

5 yorum:

  1. Aslında şükretmeyi unutuyoruz öyle değil mi? Annelik gerçekten bir rahnet. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahip olduklarımıza ne kader şükretsek az. Bu kitaptan sonra Şükrümü arttırdım

      Mesela Bebek ağlıyorsa varlığına,kulaklarımın duymasına şükretmek gibi. Görmesini bilmek gerek.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Kadın olmak ayrıcalık,bence bunun kıymetini bilene,çok şey kazandırır,
    Bozdurur bozdurur kullanırsın...
    Anne olmak,ise anlatılacak gibi değil yaşanırken anlaşılır.
    Elinize sağlık-yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle her dönemi,her getirisi şükür sebebi.
      Teşekkürler yorum için. Sevgiler.

      Sil
  3. bu ve bunun gibi kitapların cok fazla olması ve yayılması kanaatindeyim cunku toplumumuzda okuma oranı cok düşük boyle olunca haliyle her kitap her kitapçıda da bulunmuyor ziyaret edenler ne kadar rastlıyor ben bu kitapla tavsiye üzerine tanıştım kitaplar ne kadar çok olursa gozede okadar çok çarpacak demektir , mükemmel bir kitap

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...